Evaluarea activităților financiare din 2021 ale Băncii Europene de Investiții (BEI)

evaluarea activităților financiare din 2021 ale băncii europene de investiții (bei) Recent, în plenul Parlamentului European raportul referitor la evaluarea activităților financiare din 2021 ale Băncii Europene de Investiții (BEI).

Banca Europeană de Investiții a oferit sprijin pentru mai multe proiecte în România, inclusiv pentru construirea spitalelor regionale din Iași, Craiova și Cluj-Napoca.

În plenul Parlamentului European, europarlamentarul Alin Mituță a declarat că per total, Banca Europeană de Investiții și-a făcut datoria în 2021, dar mai sunt câteva elemente care trebuie îmbunătățite cum ar fi : distribuția geografică echitabilă și transparentă a investițiilor, cu accent pe regiunile mai puțin dezvoltate sau prioritate pentru investițiile care contribuie la securitatea energetică.

 "2021 a fost într-adevăr un an dificil, cu multiple crize provocate de pandemie. Banca Europeană de Investiții a jucat un rol important, sprijinind  furnizarea de vaccinuri, infrastructura de sănătate și, bineînțeles, companiile care au fost grav afectate. 

Crizele, evident, nu s-au terminat și din contră, s-au multiplicat și de aceea avem în continuare nevoie ca BAI să fie în prim plan pentru a sprijini economia europeană și, evident, tranziția ecologică și digitală. Și, bineînțeles, avem în egală măsură nevoie de BEI să continue și să-și îndeplinească rolul tradițional de investitor în infrastructura și coeziunea Uniunii. 

Pentru toate acestea, cred că e necesar ca Banca Europeană de Investiții să dezvolte mai mult asistența tehnică în regiunile care au cea mai mare nevoie, de asemenea, să continue să acorde prioritate investițiilor în infrastructura de sănătate pentru a reduce inegalitățile dintre țări, să sprijine investițiile în tranziția și autonomia energetică atât în Uniunea Europeană, dar și în țările candidate care se confruntă cu mari probleme, așa cum este Republica Moldova, să investească în securitate alimentară, în agricultură și în zonele rurale. Sunt niște domenii care sunt de multe ori uitate și, bineînțeles, să asigure un nivel de transparență și etică în toate domeniile."


RadioRomaniaInternational · Alo Bruxelles - 07.03.2023

www.rri.ro
Publicat: 2023-03-07 09:00:00
Vizualizari: 516
TiparesteTipareste