Orientările pentru politicile de ocupare a forței de muncă ale statelor membre

orientările pentru politicile de ocupare a forței de muncă ale statelor membre În Parlamentul European au avut loc dezbateri referitoare la orientările pentru politicile de ocupare a forței de muncă ale statelor membre.

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie legislativă privitoare la orientările pentru politicile de ocupare a forței de muncă ale statelor membre. Comisia Europeană a propus actualizarea acestor orientări şi pune un accent deosebit pe situația generată de pandemia de COVID-19, pe asigurarea echității sociale și a sustenabilității economice ale tranziției verzi și ale celei digitale, precum și pe inițiativele politice recente ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia. 

Uniunea Europeană trebuie să depună eforturi în vederea elaborării unei strategii coordonate pentru atinegrea unor niveluri ridicate de ocupare a forței de muncă. Acest lucru implică promovarea convergenței economice și sociale ascendente, a locurilor de muncă de calitate și a îmbunătățirii condițiilor de muncă, prin sprijinirea și completarea activităților statelor membre, precum și prin piețe ale forței de muncă orientate spre viitor. 

Despre acest subiect a vorbit în Parlamentul European, Eugen Tomac, eurodeputat.

"Cred că în această perioadă este absolut esențial să cuplăm agenda europeană la nevoile cetățenilor europeni. Criza generată de război, criza energetică, inflația au pus pe masa decidenților europeni provocări uriașe. Tocmai de aceea, cred că politicile pe care le pregătește Comisia trebuie să răspundă acestor așteptări, pentru că oamenii au facturi foarte mari, au ore de muncă în plus, însă venituri mult mai mici raportat la necesități. Tocmai de aceea, cred că este esențial să înțelegem că putem combate sărăcia și proteja locurile de muncă prin investiții și politici adaptate la nevoile societății de astăzi."


Pentru a beneficia de o forță de muncă dinamică și productivă și de noi modele de muncă și de afaceri la nivel european, statele membre trebuie să colaboreze cu partenerii sociali pentru condiții de muncă corecte, transparente și previzibile, asigurând astfel un echilibru între drepturi și obligații, atât pentru lucrători, cât și pentru angajatori.


RadioRomaniaInternational · Alo Bruxelles 24 Noiembrie 2022

www.rri.ro
Publicat: 2022-11-24 08:49:00
Vizualizari: 378
TiparesteTipareste