Dialogul interactiv „What’s new in EU?” la Facultatea de Istorie

dialogul interactiv „what’s new in eu?” la facultatea de istorie În data de 29 iunie 2022, Centrul EUROPE DIRECT București din cadrul Institutului European din România (IER) a organizat, în parteneriat cu Centrul de Studii Euro-Atlantice ,,Prof. Univ. Dr. Constantin Bușe" din cadrul Facultății de Istorie...

În data de 29 iunie 2022, Centrul EUROPE DIRECT București din cadrul Institutului European din România (IER) a organizat, în parteneriat cu Centrul de Studii Euro-Atlantice ,,Prof. Univ. Dr. Constantin Bușe" din cadrul Facultății de Istorie, Universitatea din București, dialogul interactiv cu titlul ,,What's new in EU?". Evenimentul a avut ca scop dezbaterea unor subiecte de actualitate de pe agenda europeană și creșterea gradului de informare cu privire la deciziile luate recent la nivelul Uniunii Europene. Astfel, au fost invitați specialiști care au susținut intervenții pe următoarele domenii: conflictul din Ucraina și schimbările generate pentru democrația europeană, securitatea energetică la nivelul Uniunii Europene și securitatea cibernetică văzută în contextul amenințărilor hibride și a protecției infrastructurilor critice. 


Dialogul a fost moderat de Eliza Vaș, expert în cadrul Serviciului Studii Europene, Institutul European din România. În deschidere, prodecanul Facultății de Istorie, lect. univ. dr. Bogdan Antoniu, Facultatea de Istorie, Universitatea din București, Centrul de Studii Euro-Atlantice ,,Prof. Dr. Constantin Bușe" a adresat un cuvânt de bun venit. Vorbitorii din cadrul evenimentului au fost: Mihai Roșioru atașat relații publice, Biroul de legătură al Parlamentului European în România, Corina Murafa, cadru didactic Academia de Studii Economice din București, consultant climă și energie la Banca Mondială și Liviu Mureșan, fondator și președinte executiv al Fundației EURISC, președinte Eurodefense România.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesați site-ul Centrului EUROPE DIRECT București

Loredana Licuța, coordonator Europe Direct București www.rri.ro
Publicat: 2022-07-06 10:18:00
Vizualizari: 240
TiparesteTipareste