Pilonul european al drepturilor sociale în context pandemic

pilonul european al drepturilor sociale în context pandemic Pilonul european al drepturilor sociale fusese planificat pentru implementare într-o perioadă de creștere economică și stabilitate.

Pilonul european al drepturilor sociale fusese planificat pentru implementare într-o perioadă de creștere economică și stabilitate. Însă criza sanitară și economică generată de pandemia COVID-19 a pus sub semnul întrebării multe dintre obiectivele asumate prin acesta. Lipsa de oportunități disponibile pe piața muncii, precaritatea condițiilor de muncă și creșterea nivelul de vulnerabilitate economică reprezintă cele mai importante riscuri, punctează Laura Gómez Urquijo într-un articol publicat în numărul din decembrie 2021 al revistei academice Romanian Journal of European Affairs. Cu toate acestea, instituțiile europene au luat decizii în vederea atenuării crizei economice, printre care se numără și ambițiosul program NextGenerationEU. Luând în considerare și relevanța dimensiunii sociale în dezbaterile organizate sub egida Conferinței privind viitorul Europei, autoare concluzionează că acest context poate reprezenta o oportunitate pentru implementare pe termen mediu și lung a obiectivelor subsumate Pilonului european al drepturilor sociale.

Textul complet al articolul este disponibil, în limba engleză, la adresa: http://rjea.ier.gov.ro/wp-content/uploads/2021/12/Art.-6.pdf

(Ionuț-Mircea Marcu, expert, Serviciul Studii Europene)www.rri.ro
Publicat: 2021-12-23 18:22:00
Vizualizari: 1210
TiparesteTipareste