COVID: 1.140 de noi cazuri în România

covid: 1.140 de noi cazuri în românia România a înregistrat 1.140 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 și a raportat 89 de decese în ultimele 24 de ore.

Circa 1.140 de cazuri noi de Covid-19 au fost anunţate, astăzi, în România. Au fost raportate şi 89 decese, din care 10 anterioare intervalului de referinţă. Majoritatea judeţelor ţării sunt în scenariul verde.

 

Între timp, autorităţile de la Bucureşti continuă eforturile de repatriere a cetăţenilor români care au rămas blocaţi în diferite ţări, după ce zborurile comerciale către sau dinspre acestea au fost suspendate, ca urmare a apariţiei noii variante de coronavirus Omicron. Joi, un avion va decola către Maroc pentru a aduce în ţară 72 de români rămaşi acolo.

 

Pe de altă parte, toate cele 70 de persoane care au ajuns marţi în România, din Africa de Sud, au fost testate negativ. Românii au fost plasaţi în carantină, iar ceilalţi europeni aduşi cu acelaşi avion au fost direcţionaţi către ţările lor. Ministerul de Externe dă asigurări că va căuta, în continuare, soluţii de aducere în ţară a românilor care au solicitat acest lucru.

 

 


www.rri.ro
Publicat: 2021-12-01 11:55:00
Vizualizari: 194
TiparesteTipareste