Ce instrumente digitale avem pentru mobilitate în UE?

ce instrumente digitale avem pentru mobilitate în ue? În data de 14 octombrie, a avut loc un eveniment de promovare și diseminare a principalelor produse ale proiectului european EUReKA, respectiv facilități digitale pentru exercitarea dreptului de liberă circulație.

În data de 14 octombrie, a avut loc un eveniment de promovare și diseminare a principalelor produse ale proiectului european EUReKA, respectiv facilități digitale pentru exercitarea dreptului de liberă circulație. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului "A Key Access to EU Rights - EUReKA" coordonat de Centrul de Studii și Cercetare IDOS (Italia) și implementat cu parteneri din Croația (Zagreb Grad), Franța și Portugalia (Tandem Plus), Germania (Acli e.V.), Italia (Asociația ACLI, Patronatul ACLI, Fondazione Mondo Digitale, ANCI Lazio) și România (Institutul European din România, Novapolis, Cartel ALFA). Proiectul EUReKA nr. 826666 este finanțat de Uniunea Europeană, în cadrul programului European Rights, Equality and Citizenship - REC.


Libertatea de circulație a cetățenilor europeni este, în principal, axată pe ocupare și educație. În facilitarea mobilității, serviciile digitale joacă un rol important. Ca urmare, evenimentul a prezentat  Key4Mobility și aplicația asociată, create în cadrul proiectului. Acestea furnizează persoanelor interesate de mobilitate din cele șase state membre UE partenere în proiect informații verificate, în mai multe limbi și într-un format clar, ușor accesibil.


Informațiile furnizate cuprind reședința și rezidența, munca, sistemul de securitate socială, educația, anti-discriminarea, respectiv serviciile europene conexe. Aplicația mobilă Key4Mobility este disponibilă gratuit pentru sistemele de operare Android și iOS, oferind acces facil la informațiile de pe portal.

Pentru mai multe informații, accesați website-ul IER, aici.

(Mihaela-Adriana Pădureanu, expert, Serviciul Studii Europene)www.rri.ro
Publicat: 2021-11-09 08:36:00
Vizualizari: 391
TiparesteTipareste