Valorile și standardele europene în statele baltice

valorile și standardele europene în statele baltice Într-un articol publicat în numărul din iunie 2021 al revistei academice Romanian Journal of European Affairs, Nataliia Khoma și Oleksii Kokoriev argumentează că statele baltice trec printr-un proces de stagnarea în ceea ce privește

Într-un articol publicat în numărul din iunie 2021 al revistei academice Romanian Journal of European Affairs, Nataliia Khoma și Oleksii Kokoriev argumentează că statele baltice trec printr-un proces de stagnarea în ceea ce privește racordarea acestora la principiile și standardele specifice Uniunii Europene. Tranziția post-sovietică a fost una foarte dificilă pentru aceste state, existând încă unele reminiscențe ale perioadei totalitare. Această etapă de stagnare demonstrează importanța unei poziții mai active a guvernelor din statele baltice în implementarea reformelor și transmiterea către cetățeni a importanței valorilor europene, însă criza generată de pandemia COVID-19 a făcut acest obiectiv chiar mai dificil de atins.


Textul complet al articolul este disponibil, în limba engleză, la adresa: http://rjea.ier.gov.ro/wp-content/uploads/2021/05/articol-3-1.pdf.

(Ionuț-Mircea Marcu, expert, Serviciul Studii Europene)www.rri.ro
Publicat: 2021-10-19 08:09:00
Vizualizari: 611
TiparesteTipareste