Creşterea capacităţii de reacţie la dezastre în regiunea transfronatlieră România - Bulgaria

creşterea capacităţii de reacţie la dezastre în regiunea transfronatlieră românia - bulgaria Incendiile de pădure reprezintă dezastre greu de prevenit și o amenințare pentru care autoriltățile județului Dolj au ales să se pregătească.

Peste un milion de euro, finanțare europeană, vor fi investiți în regiunea transfrontalieră România- Bulgaria, pentru dotarea Inspectoratelor pentru Situații de Urgență și a Jandarmeriilor din județul Dolj și municipalitatea Lom, pentru a putea interveni rapid în caz de dezastre imprevizibile și extrem de dificil de combătut.

Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj:

"Suntem în implementare cu unul dintre cele șapte proiecte transfrontaliere pe care le-a câștigat Consiliul Județean, care prevede achiziția de echipamente pentru combaterea incendiilor forestiere.

A fost un parteneriat pe care l-am făcut cu Inspectoratul de jandarmi, cu ISU Dolj și corespondentul din Montana, Lom, Bulgaria. Ideea ne-a venit tocmai pentru că de-a lungul timpului avem mai multe proiecte implementate pe situații de urgență care au prevăzut achiziția de echipamente, autospeciale, mașini de intervenție, ambulanțe, însă un specific aparte îl au aceste incendii forestiere, despre care am văzut anul acesta ce impact au avut.

Colegii de la cele două inspectorate au crezut că au nevoie de dotări, de la ATV-uri dotate special cu rezervoare de lichid astfel încât să poată ajunge în locuri în care nu pot intra mașinile mari, combinezoane pentru pompieri și am achiziționat și un sistem de alarmare pentru înca șase localități.

Noi am avut cu ISU Dolj și partenrii din Bulgaria un proiect prin care am făcut un sietm de alarmare pe toată Valea Dunării în caz de inundații sau alte catastrofe. Atunci am dotat comunitățile cu aceste sisteme, acum le extindem.

Este un proiect in plină desfășurare, așa cum zis, al șaptelea proiect transfrontalier, cele mau multe câștigate de un Consiliu Județean din țară."


 În cele două regiuni se vor organiza și aplicații de mobilizare și pregătire în caz de urgență, dar și campanii de informare, conștientizare și prevenție.


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 30.09.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-09-30 08:31:00
Vizualizari: 396
TiparesteTipareste