Formarea noii echipe de teatru forum din cadrul Caravanei „Stă în puterea ta să schimbi ceva!”

formarea noii echipe de teatru forum din cadrul caravanei „stă în puterea ta să schimbi ceva!” În zilele de 8, 9, 13 și 19 februarie, la Centrul Europe Direct București, a avut loc formarea noii echipe de teatru forum din cadrul Caravanei "Stă în puterea ta să schimbi ceva!"

În zilele de 8, 9, 13 și 19 februarie, la Centrul Europe Direct București, a avut loc formarea noii echipe de teatru forum din cadrul Caravanei "Stă în puterea ta să schimbi ceva!", proiect care se află deja în al treilea an de implementare. La această formare au participat tineri de la trei licee din capitală: Liceul Teoretic "Jean Monnet", Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu" și Liceul de Metrologie "Traian Vuia". Sub "bagheta magică" a Mândruței Andreescu, formator de la Asociația "Tineri pentru Europa de mâine", tinerii noștri actori amatori au pus în scenă o piesă de teatru forum cu un subiect de actualitate, identificat chiar de ei ca fiind o problemă din societate ce necesită rezolvare.


Privind dincolo de jocul actoricesc al elevilor, teme precum rasismul, intoleranța, discriminarea bazată pe religie, combaterea inegalităților, hărțuirea femeilor, imigrația, abuzul de putere și cum oamenii ajung să creadă, în mod greșit, că pot deține controlul asupra vieților altora, sunt teme actuale, abordate în spectacol, menite să atragă atenția celorlalți tineri asupra unui tip de comportament inadecvat, dar des întâlnit în societate.


În astfel de conjuncturi, elevii realizează cât de important este să se implice în viața comunității lor și învață să nu adopte un comportament pasiv la astfel de încălcări ale drepturilor omului pentru că, ori de câte ori o situație defavorabilă este ignorată, șansele de repetare a evenimentului cresc. În plus, oricare dintre noi poate deveni, la un moment dat, victima unui abuz.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesați site-ul Europe Direct București.www.rri.ro
Publicat: 2020-02-20 18:01:00
Vizualizari: 467
TiparesteTipareste