Clubul Europe Direct – „Un Crăciun de poveste”

clubul europe direct – „un crăciun de poveste” La final de an, Centrul de Informare Europe Direct (CIED) și Institutul European din România (IER) au reușit să transforme evenimentul dedicat sărbătorii Crăciunului într-o frumoasă poveste.

La final de an, Centrul de Informare Europe Direct (CIED) și Institutul European din România (IER) au reușit să transforme evenimentul dedicat sărbătorii Crăciunului într-o frumoasă poveste. Acest lucru a putut fi posibil prin prezența elevilor din ansamblul folcloric "Dor de dor" al școlii "Dor mărunt" din județul Călărași, care ne-au pășit pragul alături de doamna director Mariana Stan și de alte cadre didactice.


În prima parte a evenimentului, copiii s-au întrecut în cunoștințe privind obiceiurile de Crăciun din alte țări din Europa: de la traducerea cuvântului "Crăciun" în diferitele limbi oficiale ale Uniunii Europene, până la tradițiile și obiceiurile specifice fiecărei țări membre în această perioadă de sărbătoare. A urmat apoi o sesiune de storytelling, menită să îi aducă pe cei mici în atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă: copiii au conceput ad-hoc o poveste de Crăciun alcătuită din fragmente compuse chiar de ei. Rezultatele au fost interesante, pline de imaginație și chiar neașteptate, astfel încât atât copiii, cât și cei din sală au fost încântați de poveștile născocite.


În a doua parte a evenimentului, copiii au lăsat emoțiile deoparte și i-au încântat pe cei din sală cu un spectacol autentic românesc, plin de voie bună, dans și cântec. Reprezentația lor ne-a încălzit inimile și ne-a făcut mai nerăbdători în așteptarea sărbătorii de Crăciun.


Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesați site-ul Europe Direct București.

(Loredana Licuța, coordonator Centrul Europe Direct București)www.rri.ro
Publicat: 2020-01-10 13:37:00
Vizualizari: 524
TiparesteTipareste