Simularea procesului decizional din cadrul Consiliului UE „My decision shapes my future”

simularea procesului decizional din cadrul consiliului ue „my decision shapes my future” În data de 6 iunie, Centrul Europe Direct București, din cadrul Institutului European din România, a organizat evenimentul "My decision shapes my future", în parteneriat cu Centrul Europe Direct Vâlcea și cu Model European Union Iași.

În data de 6 iunie, Centrul Europe Direct București, din cadrul Institutului European din România, a organizat evenimentul "My decision shapes my future", în parteneriat cu Centrul Europe Direct Vâlcea și cu Model European Union Iași. Acesta a constat într-o simulare a procesului decizional la nivelul Consiliului Uniunii Europene, la care au participat tineri liceeni entuziaști, atât din regiunea București-Ilfov, cât și din județul Vâlcea. Pentru o zi, tinerii au luat locul miniștrilor din statele membre ale Uniunii Europene și au dezbătut despre actualitatea și nevoia de combatere a fenomenului știrilor false la nivel european.


Evenimentul a respectat procedura specifică unei astfel de simulări, valabilă la nivelul întregii Uniuni Europene. Consiliul Uniunii Europene a fost prezidat de un Președinte, cu următoarele atribuții: să modereze discuțiile, să urmărească respectarea regulilor de procedură, să ajute la redactarea concluziilor Consiliului, să ofere consultanță juridică și politică și să supună la vot documentul final. Președintele nu a avut drept de vot. Fiecare participant a avut rolul de ministru de resort dintr-un stat membru al Uniunii Europene alocat anterior evenimentului. Formațiunea Consiliului simulată cu ocazia evenimentului a fost Transporturi, Telecomunicații și Energie (TTE).


Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesați site-ul Europe Direct București.

(Loredana Licuța, coordonator Centrul Europe Direct București)www.rri.ro
Publicat: 2019-06-26 20:14:00
Vizualizari: 637
TiparesteTipareste