Românii din străinătate, invitaţi să contribuie la proiectul "România educată"

românii din străinătate, invitaţi să contribuie la proiectul "românia educată" Românii din diaspora cu experienţa sistemului educaţional sunt invitaţi să contribuie la proiectul "România Educată".

În februarie 2016, Președintele României, Klaus Iohannis, a lansat Proiectul „România Educată” prin care adresează viitorul sistemului de educaţie și cercetare din România la orizontul anului 2030.

 

Prima etapă a proiectului, derulată în anul 2016, a inclus o consultare online (cu peste 8000 de respondenți), opt dezbateri regionale și 35 de evenimente de consultare pe subiecte de interes organizate de către terţi.

 

Etapa a doua, demarată în anul 2017, include, printre altele, continuarea evenimentelor de consultare organizate de către terţi dar şi constituirea a şapte grupuri de lucru pe următoarele teme prioritare:
 

(1) Cariera didactică;

(2) Echitatea sistemului educaţional;

(3) Profesionalizarea managementului educaţional;

(4) Un învăţământ profesional şi tehnic de calitate;

(5) Autonomie, calitate şi internaţionalizare în învăţământul superior;

(6) O educaţie timpurie accesibilă tuturor;

(7) Evaluarea elevilor şi studenţilor.

 

Până la acest moment au avut loc 3 întâlniri de lucru ale fiecărui grup. Pentru a urmări progresul proiectului vă invităm să accesaţi pagina de Facebook.

 

Deoarece mulţi români din străinătate sunt cadre didactice sau au experienţa sistemului educaţional din afara ţării, cei interesaţi sunt invitaţi să contribuie la proiectul "România Educată".


Dacă doriţi să înscrieţi evenimente de consultare în calendarul oficial al proiectului “România Educată”, puteţi afla detalii despre procesul de înscriere și categoriile de acțiuni eligibile accesând adresa: http://www.presidency.ro/files/userfiles/05_Criterii_ev_terti_in_dezb_pub_an2_final.pdf 


www.rri.ro
Publicat: 2017-11-04 17:56:00
Vizualizari: 811
TiparesteTipareste