Laureat al Concursului Internaţional Gustav Mahler, Kahchun Wong (Singapore) dirijează la Sala Radio

laureat al concursului internaţional gustav mahler, kahchun wong (singapore) dirijează la sala radio Tânărul dirijor de 32 de ani Kahchun Wong, născut în Singapore într-o familie de origine chineză, primul muzician asiatic care a câştigat prestigioasa competiţie internaţională de dirijat Gustav Mahler este invitat să dirijeze vineri, 9 nov. la Sala Radio

Tânărul dirijor de 32 de ani Kahchun Wong, născut în Singapore într-o familie de origine chineză, primul muzician asiatic care a câştigat prestigioasa competiţie internaţională de dirijat Gustav Mahler (Germania, 2016) este invitat să dirijeze vineri, 9 noiembrie (ora 19:00), la Sala Radio! Artistul a debutat în martie 2015, alături de Singapore Symphony Orchestra şi începând de atunci a dirijat pe patru continente ansambluri de prestigiu ca Los Angeles Philharmonic, Berlin Konzerthaus Orchestra sau Sankt Petersburg Symphony Orchestra şi, din toamna acestui an, este dirijor principal al Nuremberg Symphony Orchestra.


La Sala Radio, Kahchun Wong se va afla la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio şi alături de alt invitat special: pianistul polonez Paweł Kowalski, care a concertat în săli celebre, precum National Philharmonic - Varşovia, Salle Pleyel - Paris, Tonhalle - Zurich, Konzerthaus Berlin, Palau de la Musica - Valencia ş.a. În concertul de la Bucureşti, Paweł Kowalski va interpreta Chopin - Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră, lucrare creată la 20 de ani de compozitorul polonez. Premiera absolută a avut loc în 1830 la Varşovia, cu Chopin însuşi ca solist!


Pe afişul serii se regăsesc şi lucrarea compozitorului român Alfred Alessandrescu Amurg de toamnă şi Simfonia nr. 1, creaţie a compozitorului rus Vasili Kalinnikov. Evenimentul este prezentat în colaborare cu Institutul Polonez din Bucureşti.


Kahchun Wong a fost invitat de celebrul dirijor Gustavo Dudamel să dirijeze Filarmonica din Los Angeles în stagiunea 2016-2017. În Asia a dirijat ansambluri ca China Philharmonic, Shanghai Symphony sau Tokyo Philharmonic, Tokyo Symphony, New Japan Philharmonic, Osaka Symphony, Hiroshima Symphony etc. Pentru anul 2019, agenda sa cuprinde numeroase colaborări cu cele mai prestigioase ansambluri ale lumii: în februarie va dirija Filarmonica din New York şi apoi va colabora cu Royal Liverpool Philharmonic, German Radio Philharmonic Orchestra, Moscow State Symphony, Hamburger Symphoniker, Orchestre Nationale du Capitole de Toulouse etc.


Pawel Kowalski a debutat în Varşovia, interpretând un concert de pian abia compus la momentul respectiv de Witold Lutosławski, compozitorul însuşi fiind dirijor al concertului! Pianistul polonez a studiat la Cologne, Varşovia şi Vancouver, cu sprijinul unei burse primite din partea compozitorului Witold Lutosławski. Repertoriul său este foarte larg şi divers şi cuprinde lucrări semnate de Mozart, Beethoven, Chopin, Brahms, Paderewski, Ravel, Rachmaninov, Gershwin ş.a., dar şi muzică de cameră sau jazz. Popularitatea sa a fost accentuată de ipostaza de comentator pentru Televiziunea Publică Poloneză în timpul Competiţiei Internaţionale de Pian Chopin - Varşovia, 2015.


Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pewww.radioromaniacultural.roşi www.romania-muzical.ro.


Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.


Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.


www.rri.ro
Publicat: 2018-11-08 14:58:00
Vizualizari: 743
TiparesteTipareste