Tarife la cazare în Bucureşti

tarife la cazare în bucureşti Capacitatea de cazare a Bucureştiului aproape că s-a triplat în ultimii 15 ani. In prezent sunt aproape 20.000 de locuri de cazare.

Capacitatea de cazare a Bucureştiului aproape că s-a triplat în ultimii 15 ani. In prezent sunt aproape 20.000 de locuri de cazare. Piaţa hotelieră din Bucureşti este dominată de hoteluri de 4 şi 5 stele, care reprezintă peste 70% din capacitatea totală, în timp ce hotelurile de 1 şi 2 stele au o pondere de doar 10%. Au apărut atât hoteluri noi, dintre care o parte sunt operate în management sau sub franciză de către lanţuri internaţionale, precum şi multe apartamente în regim hotelier clasificate oficial şi hosteluri, dedicate în special tinerilor.


La un hotel din sud-estul capitalei de două stele , în apropierea ieşirii spre Constanţa (cel mai mare oraş-port românesc la Marea Neagră), pentru o cameră dublă se plăteşte 150 de lei (32 de euro) pentru o noapte de cazare cu mic dejun, iar  pentru o  cameră single, 120 de lei ( 25,5 euro). La un hotel de 4 stele, situat la  numai 6 km distanţă de Aeroportul Internaţional Henri Coandă, tarifele de cazare încep de la 214 lei( 45,5 euro) pe noapte la camera dublă cu mic dejun inclus. La un hotel de trei stele,  la mică distanţă de cele mai importante puncte de interes din capitala României, tarifele pornesc de la 150 de lei pe noapte la o camera dublă.  La un alt hotel tot de trei stele din zona Pieţei Unirii, tariful pleacă de la 211 lei pe noapte ( 45 de euro), la o camera dublă, în schimb, la un hotel de două stele tariful este de 165 de lei pe noapte ( 35 de euro). Tariful  de cazare la un hotel de o stea din centrul capitalei  este de 116 lei (circa 35 de euro) pe noapte, iar la un hotel de cinci stele,  din punctul 0 al capitalei, tariful este de  aproximativ 420 de lei pe noapte (90 de euro).


Bucureştiul rămâne în continuare o destinaţie preponderent de business, fapt reliefat şi de durata medie de şedere în hotelurile din oraş, cazarea medie are o durată de doar 1,63 zile, indicator aflat la un nivel comparabil pieţei hoteliere din Varşovia. 


www.rri.ro
Publicat: 2018-10-12 13:55:00
Vizualizari: 1171
TiparesteTipareste