Tarife la închirierea locuinţelor

tarife la închirierea locuinţelor Toamna, chiriile cresc mai ales în oraşele centre universitare. Cea mai mare creştere a chiriilor este în Cluj, în timp ce în Capitală acestea par să se menţină aproape la fel ca anul trecut

Toamna, chiriile cresc mai ales în  oraşele centre universitare. Cea mai mare creştere a chiriilor este în Cluj, în timp ce în Capitală acestea par să se menţină aproape la fel ca anul trecut. Un apartament cu trei camere se închiriază la Cluj chiar şi cu 880 de euro, o garsonieră din cel mai mare cartier al Clujului, Mănăştur, se închiriază cu 170 de euro pe lună, în timp ce pe un apartament cu trei camere din acelaşi cartier se cer 460 de euro. De asemenea, un apartament cu două camere, situat într-o zonă semicentrală, se închiriază cu 470 de euro, iar unul cu o cameră tot din zona centrală costă 300 de euro.


Chiriile la apartamentele din Alba Iulia, înainte de începerea anului universitar, au  crescut cu 5-10%. Un apartament cu două camere, mobilat şi utilat, aflat în zonă bună, se închiriază cu cel puţin 250 de euro. Şi la Sibiu (centrul României) preţurile au crescut: o garsonieră într-o zonă centrală se închiriază şi cu 400 de euro. În Timişoara (vestul României), suma necesară pentru închirierea unei garsoniere a ajuns, în vara lui 2018, la 185-190 de euro pe lună, în creştere de la 171 de euro pe lună în urmă cu 12 luni. Un apartament cu două camere poate fi închiriat, în medie, cu 300 de euro pe lună în Timişoara, faţă de 278 de euro pe lună anul trecut.


În Iaşi (estul României), chiria medie solicitată pentru o garsonieră a ajuns la 200 de euro pe lună - în condiţiile în care, în perioada similară a anului trecut, aceasta ajungea la 191 de euro pe lună. În primele două luni de vară ale acestui an, apartamentele cu două camere au ajuns să coste 280-300 de euro pe lună, faţă de 269 de euro pe lună valabil anul trecut.


In Bucureşti o garsonieră a ajuns să se închirieze cu 240 de euro pe lună în vara acestui an, în creştere cu 5,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În Capitală, cei interesaţi pot găsi, însă, şi oferte mai accesibile: o garsonieră în vilă, de 40 de metri pătraţi utili, poate fi închiriată, spre exemplu, cu 200 de euro pe lună într-o zonă semicentrală (13 Septembrie). Un apartament cu două camere, pe de altă parte, costă acum 350 de euro pe lună, în medie - o creştere semnificativă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv 321 de euro pe lună. In schimb, în cartierul Drumul Taberei, spre exemplu, un apartament mobilat şi utilat costă 260 de euro pe lună. În ultimele 12 luni, pretenţiile proprietarilor de locuinţe cu trei camere au rămas la aproximativ acelaşi nivel, respectiv 400 de euro pe lună, faţă de 404 euro pe lună în vara anului trecut. În  cartierul Rahova, o locuinţă de 70 de metri pătraţi utili are un preţ cerut de 300 de euro pe lună. În zona Complexul Studenţesc Regie, o locuinţă monocamerală cu o suprafaţă de 17 metri pătraţi utili are un preţ de 125 de euro pe lună. In zona ultracentrală Unirii-Universitate-Romană, o garsonieră se închiriază  cu sume între 290-310 euro/lună, iar în zona (semicentrală) Timpuri Noi  nivelul chiriei pentru o garsonieră  se situeaza între 280-300 euro/lună.


www.rri.ro
Publicat: 2018-10-05 14:49:00
Vizualizari: 911
TiparesteTipareste