Săptămâna sportivă

săptămâna sportivă Handbalul feminin românesc a realizat, la sfârşitul săptămânii trecute, două performanţe de marcă. CSM Bucureşti s-a calificat, duminică, la turneul Final Four al Ligii Campionilor iar formaţia Sport Club Municipal Craiova s-a califica în finala Cupei EHF

Handbalul feminin românesc a realizat, la sfârşitul săptămânii trecute, două performanţe de marcă. CSM Bucureşti s-a calificat, duminică, la turneul Final Four al Ligii Campionilor, deşi a pierdut jocul disputat în deplasare, la echipa franceză Metz, cu 20 la 27. În manşa întâi a confruntării, formaţia română câştigase însă mult mai clar, cu 34 la 21. Celelalte echipe calificate în careul de aşi sunt Győr, din Ungaria, Vardar Skopje, din Macedonia, şi Rostov-Don, din Rusia Tragerea la sorţi a semifinalelor va avea loc pe 17 aprilie, la Budapesta.


A doua mare performanţă este calificarea formaţiei Sport Club Municipal Craiova în finala Cupei EHF. Echipa din Oltenia a încheiat la egalitate, scor 18 la 18, manşa a doua a semifinalei cu formaţia Kastamonu, din Turcia, după ce, acum o săptămână, câştigase în deplasare cu 23 la 22. În finală, Craiova va înfrunta echipa norvegiană Vipers Kristiansand, care a învins sâmbătă gruparea daneză Viborg cu 29-23, după 31-34 în tur.


Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a realizat un nou rezultat deosebit. Ea a ajuns până în semifinalele turneului WTA găzduit de capitala Columbiei, Bogotá, şi dotat cu premii în valoare de 226.750 de dolari. Românca a ratat calificarea în finală, după ce a fost învinsă în penultimul act de jucătoarea slovacă Anna Karolina Schmiedlova, cu 6-3, 6-2. Aceasta a fost a doua semifinală consecutivă a Anei Bogdan într-un turneu WTA, după cea disputată săptămâna trecută în Mexic, la Monterrey.


Rămânem la tenis pentru a nota că Irina Maria Bara a fost învinsă, duminică, în finala probei de simplu a turneului ITF găzduit de Indian Harbour Beach, localitate din statul american Florida, concurs dotat cu premii totale de 60.000 de dolari. Românca a fost depăşită de jucătoarea americană Caroline Dolehide, cu 6-4, 7-5. Irina Maria Bara a câştigat însă proba de dublu, alături de Silvia Soler - Espinosa, din Spania, trecând în finală de perechea americană Jessica Pegula / Maria Sanchez, cu 6-4, 6-2.


În weekend au avut loc jocuri în etapa a cincea a fazei play-off / play-out a Ligii întâi române de fotbal. În play-off, sâmbătă, Universitatea Craiova a trecut, acasă, de Poli Iaşi, cu 4-1, iar duminică, CFR Cluj a învins, în deplasare, Viitorul Constanţa cu 2 la 1. Luni: Astra - FCSB. În play-out, vineri, Dinamo Bucureşti a trecut, în deplasare, de FC Voluntari cu 4-2. Sâmbătă, Sepsi Sfântu Gheorghe a învins, acasă, formaţia Gaz Metan Mediaş cu 2-1, iar duminică, la Chiajna, Concordia a trecut, tot cu 2-1, de Juventus Bucureşti. Luni, ultimul joc: Poli Timişoara cu FC Botoşani.


www.rri.ro
Publicat: 2018-04-16 11:52:00
Vizualizari: 656
TiparesteTipareste