Veaceslav Șaramet, vizită în Albania

veaceslav Șaramet, vizită în albania Secretarul de stat, Veaceslav Șaramet, a efectuat o vizită în Albania unde a avut întrevederi cu mai mulţi oficiali şi cu membri ai asociaţiilor aromânilor.

Secretarul de stat, Veaceslav Șaramet, a efectuat o vizită în Albania unde a avut întrevederi cu mai mulţi oficiali şi cu membri ai asociaţiilor aromânilor. La întâlnirea cu reprezentanţii aromânilor, oficilaul român “a reiterat importanța sporită acordată de către Guvernul României comunităților de români de pretutindeni prin crearea unui minister dedicat, care are ca scop păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității acestora. Discuțiile aplicate s-au concentrat pe tema Legii nr. 96/2017 pentru protecția minorităților naționale în Republica Albania, prin care aromânii au primit statutul oficial de minoritate național”, se arată în cpmunicatul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

 

Veaceslav Șaramet  s-a întâlnit şi cu Taulant Balla, vicepreședintele Comisiei pentru integrare europeană a Parlamentului albanez, pe care l-a felicitat pentru adoptarea legii prin care aromânii sunt recunoscuți ca minoritate națională, ceea ce reprezintă un câștig pentru cultura română. Totodată, acesta și-a exprimat deschiderea pentru schimb de bune practici în ceea ce privește integrarea minorităților.

 

 

“În contextul deținerii Președinției României la Consiliul Uniunii Europe, în primul semestru al anului 2019, și în contextul anului Centenar, întâlnirea cu domnul Etjen Xhafaj, ministrul pentru Europa și afaceri externe, s-a concentrat cu precădere pe aceste două teme și pe modul în care acestea îi privesc pe aromânii din Albania. Astfel, atât demnitarul român, cât și cel albanez, și-au exprimat disponibilitatea de a menține un dialog susținut în beneficiul ambelor comunități”, se mai arată în comunicatul ministerului.


www.rri.ro
Publicat: 2018-03-13 14:53:00
Vizualizari: 397
TiparesteTipareste