Sportivul săptămânii - Handbalista Valentina Ardean - Elisei

sportivul săptămânii - handbalista valentina ardean - elisei Echipa feminină Sport Club Municipal Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei EHF. Cea mai bună marcatoare a echipei din Craiova la jocul de la Togliatti a fost Valentina Ardean Elisei. Radio România Internaţional a desemnat-o Sportivul Săptămânii.

Echipa feminină Sport Club Municipal Craiova a realizat, săptămâna trecută, cea mai mare performanţă din istoria handbalului craiovean. Formaţia din Bănie s-a calificat în semifinalele Cupei EHF, după ce a învins, în deplasare, puternica echipă rusă Lada Togliatti cu scorul de 26-23, în manşa secundă a sferturilor de finală ale competiţiei. În tur, Lada câştigase la Craiova cu scorul de 25 la 23. În semifinale, oltencele vor juca împotriva echipei Kastamonu, din Turcia, care a trecut, în sferturi, de Handbal Club Zalău.


Cea mai bună marcatoare a echipei din Craiova la jocul de la Togliatti a fost Valentina Ardean Elisei, care a înscris de 9 ori. În urma prestaţiei din Rusia, Radio România Internaţional a desemnat-o Sportivul Săptămânii.


Valoroasa noastră jucătoare s-a născut în data de 5 iunie 1982, la Focşani. S-a lansat în handbalul mare la echipa Universitatea REMIN Deva, cu care, în 2002, a cucerit trofeul european Challenge Cup. Între 2004 şi 2006 a evoluat în Serbia, la echipa Knjaz Miloš. A trecut apoi la Oltchim Râmnicu Vâlcea, cu care a câştigat Cupa Cupelor, în 2007, şi a jucat finala Ligii Campionilor în 2010. După desfiinţarea Oltchimului a trecut la Cetate Deva. În 2014 s-a alăturat formaţiei HCM Baia Mare, cu care a ajuns în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Echipa maramureşeană a intrat însă într-o serioasă criză financiară, nu şi-a mai plătit jucătoarele, iar Elisei a ajuns la Sport Club Municipal Craiova.


La Naţionala României a debutat în 1999. Alături de formaţia tricoloră a obţinut medalia de argint la Mondialele din 2005, din Rusia, şi bronzul la Europenele din 2010, din Danemarca şi Norvegia.  


www.rri.ro
Publicat: 2018-03-13 11:27:00
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste