Răzvan Stoica şi vioara sa Stradivarius din 1729, pe scena Sălii Radio

răzvan stoica şi vioara sa stradivarius din 1729, pe scena sălii radio Violonistul Răzvan Stoica şi pianista Andreea Stoica revin în România pentru a susţine un recital extraordinar la Sala Radio miercuri, 14 februarie, de la ora 19:00.

După o evoluţie impresionantă pe scene prestigioase din întreaga lume, violonistul Răzvan Stoica şi pianista Andreea Stoica revin în România pentru a susţine un recital extraordinar la Sala Radio miercuri, 14 februarie, de la ora 19:00.


Răzvan Stoica a câştigat în 2013 premiul New Talent la Bratislava, cea mai importantă competiţie dedicată tinerilor muzicieni, fiind primul muzician român cu o asemenea performanţă în istoria acestui concurs iniţiat de Sir Yehudi Menuhin. Are în palmares peste 30 de premii naţionale şi internaţionale, iar din 2009 cântă pe vioara Stradivarius ex - Ernst din 1729, câştigată în urma concursului Strad Prize, de la Salzburg, unde a avut 170 de contracandidaţi. Din 1996 cântă alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, în Duo Stoica, o formulă de succes care i-a adus în concerte şi recitaluri nu doar pe pe mari scene din Europa, dar şi în Statele Unite şi Asia.


La Sala Radio cei doi muzicieni propun un dialog spectaculos între muzica clasică şi tango-ul argentinian. Astfel, seara va debuta cu Serenada melancolică, op. 26, de Ceaikovski, urmată de Variaţiuni pe o temă originală, op. 15, de H. Wieniawski şi de Balada lui George Enescu. Programul va continua cu Preludiu şi Allegro de Fr. Kreisler / Pugnani,Romanţa andaluză de Pablo Sarasate şi Variaţiunile I Palpiti, op.13, de N. Paganini. Seara se va încheia pe acorduri de tango argentinian, cu Histoire du Tango de Astor Piazzolla.


La finalul recitalului, Editura Casa Radio va prelungi întâlnirea cu cei doi apreciaţi artişti, prin organizarea, în foaierul central al Sălii de concerte Radio, a unei sesiuni de autografe oferite pe albumul intitulat Virtuosity and Passion, un CD ce strânge un mănunchi de piese celebre din repertoriul violonistic, compuse de Paganini, Sarasate, Kreisler, Wieniawski, Ysaÿe, Pugnani, Ravel, Arvo Pärt, Ciprian Porumbescu şi interpretate de Răzvan Stoica pe celebra sa vioară Stradivarius.


Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.


Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.


Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.


www.rri.ro
Publicat: 2018-02-13 12:16:00
Vizualizari: 1180
TiparesteTipareste