Sportivul săptămânii – Jucătorul de tenis Marius Copil

sportivul săptămânii – jucătorul de tenis marius copil Marius Copil s-a calificat în finala turneului ATP de la Sofia, cea mai mare performanţă a carierei sale de până acum.

Calendarul tenisului masculin profesionist a programat, săptămâna trecută, la Sofia, un turneu ATP cu premii în valoare de 500 de mii de euro. Favoritul principal a fost elveţianul Stanislas Wawrinka. Printre capii de serie s-au mai aflat francezul Adrian Mannarino, sârbul Victor Troicki, luxemburghezul Gilles Muller şi olandezul Robin Haase.

 

Wawrinka a ajuns până în semifinale, unde a fost învins de bosniacul Mirza Basic, jucător venit din calificări. Partea cealaltă a tabloului a fost dominată de românul Marius Copil, care a trecut, printre alţii, de favoriţii Robin Haase şi Gilles Muller. În finală însă, Copil a fost învins de Basic în trei seturi: 7-6, 6-7, 6-4.

 

Pentru Marius Copil, calificarea în finala turneului ATP de la Sofia a fost cea mai mare performanţă a carierei sale de până acum. I-a adus 47.100 de euro, 150 de puncte ATP şi un salt de 19 poziţii în clasamentul mondial, până pe locul 74. Pentru acest rezultat, Radio România Internaţional l-a desemnat pe Marius Copil Sportivul Săptămânii.

 

Născut la Arad, la 17 octombrie 1990, Marius Copil vine dintr-o familie de sportivi. Tatăl său a practicat rugby-ul, iar mama, handbalul. A început să joace tenis de la vârsta de 7 ani. A trecut la profesionism în 2008. A intrat însă în primii 100 de jucători ai lumii abia anul trecut, în mai. A urcat, în octombrie, până pe locul 74, poziţia cea mai bună de până acum, loc pe care a revenit luni, după calificarea în finala de la Sofia. Principalul său obiectiv, pentru 2018, este intrarea între primii 50 de jucători ai lumii. A câştigat din tenis aproape un milion trei sute de mii de dolari, dintre care 111 mii doar în ianuarie şi februarie 2018. Este un component de bază al echipei de Cupă Davis a României.


www.rri.ro
Publicat: 2018-02-13 12:10:00
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste