Cum au petrecut românii de Anul Nou

cum au petrecut românii de anul nou De Revelion, la Bucureşti şi în foarte multe din oraşele României au fost organizate concerte de muzică în aer liber şi spectacole de focuri de artificii.

A fost mare aglomeraţie, marţi, mai ales pe şoselele care duc din ţară înspre Bucureşti. Cu mic, cu mare, turiştii au revenit acasă, după ce şi-au petrecut minivacanţa de Anul Nou în special în staţiunile din Carpaţii Meridionali, dar şi la pensiunile din Bucovina, în nord-estul ţării, sau din pitoreasca regiune a Maramureşului, în nord. 


Trafic crescut a fost, în perioada sărbătorilor de iarnă şi în primele zile ale acestui an, şi la punctele de intrare, respectiv de ieşire din România. În perioada 18 decembrie - 1 ianuarie, peste 2 milioane de persoane au tranzitat frontierele ţării, cu 15% mai multe faţă de o perioadă normală. Mai precis, este vorba de aproximativ 970 de mii pe sensul de ieşire şi peste 1,1 milioane pe sensul de intrare. Cea mai tranzitată a fost graniţa de vest, dar şi frontiera cu Republica Moldova vecină. Poliţiştii le-au recomandat celor care pleacă, acum, înapoi în străinătate prin vestul ţării să folosească toate cele 11 puncte de trecere ale frontierei româno-ungare. Măsurile de fluidizare vor fi menţinute şi în perioada următoare, deoarece mai ales la graniţa cu Republica Moldova se estimează, din nou, creşteri ale traficului. 


La hotelurile şi pensiunile româneşti pregătirile au fost reluate, acestea aşteptându-i, de această dată, pe creştinii ortodocşi pe stil vechi. Ei vor sărbători Crăciunul pe 7 ianuarie şi Anul Nou în noaptea dintre 13 şi 14 ianuarie. 


Pentru aceia care sunt, deja, în 2018, şi care au ales să rămână acasă de Revelion, la Bucureşti şi în foarte multe din oraşele ţării au fost organizate concerte de muzică în aer liber şi spectacole de focuri de artificii. În centrul Capitalei, zeci de mii de români au salutat plecarea lui 2017 şi sosirea lui 2018 în faţa unei scene de aproape 500 de metri pătraţi, pe care a fost organizat un show inspirat din spectacolele de pe Broadway. După repetiţii temeinice pentru ca cele 6 ore de muzică live să decurgă perfect, cea mai mare petrecere în aer liber din România a avut drept amfitrioni cei mai cunoscuţi interpreţi şi cele mai în vogă trupe ale momentului - Holograf, Direcţia 5, Voltaj, Andra, Loredana, Delia, Mihail sau Carla's Dreams. 100 de hituri româneşti în ritmuri pop, rock, dance sau hip hop le-au dat energie celor din public. 


La Cluj, urbe din nord-vestul ţării, noaptea dintre ani s-a anunţat una memorabilă. Cei prezenţi în stradă la miezul nopţii au admirat un spectacol de lasere, lumini şi artificii. În plus, pentru a celebra cum se cuvine intrarea în 2018, municipalitatea le-a oferit oamenilor peste 700 de sticle de şampanie. La malul Mării Negre, în zona istorică a oraşului Constanţa, a fost organizată o petrecere la care au fost aşteptaţe peste 10.000 de persoane, iar la Timişoara, în vest, printre artiştii care au urcat pe scena în aer liber s-a numărat şi cunoscutul cântăreţ pop-latino Lou Bega.



www.rri.ro
Publicat: 2018-01-03 12:15:00
Vizualizari: 708
TiparesteTipareste