MAE a lansat o atenționare de călătorie pentru Liban

mae a lansat o atenționare de călătorie pentru liban MAE a lansat o atenționare de călătorie pentru Liban unde sunt anunțate manifestații de protest pentru zilele de 10 și 11 decembrie.

Ministerul Afacerilor Externe a lansat o atenționare de călătorie pentru Liban unde sunt anunțate manifestații de protest pentru zilele de 10 și 11 decembrie. MAE informează românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Liban că, în contextul deciziei președintelui SUA, din 6 decembrie, de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului, mai multe grupări libaneze au anunțat intenția de a organiza manifestații publice în zonele Awkar-Metn (în proximitatea Ambasadei SUA) și suburbiile din sudul Beirutului.

 

Potrivit MAE, există posibilitatea ca manifestațiile să devină violente. Proteste, spontane sau organizate, se mai pot desfășura, în următoarea perioadă, și în alte zone ale Libanului.

 

Se recomandă cetățenilor români care călătoresc în Liban să urmărească constant mass-media locale pentru a se informa atât cu privire la zonele în care se anunță demonstrațiile, cât și referitor la alte evoluții, să manifeste prudență pe fondul posibilității apariției de manifestații, să se delimiteze de orice acțiune de acest fel și să își programeze călătoriile pe teritoriul libanez ținând cont de eventualele blocaje rutiere, precizează sursa citată.

 

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Liban +9615920432, +9615920452, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al secției consulare a României la Beirut: + 96176775503.

 

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://beirut.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în App Store și Google Play), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îți poate salva viața!".


www.rri.ro
Publicat: 2017-12-09 22:13:00
Vizualizari: 1085
TiparesteTipareste