Promo 9-11 decembrie 2017

promo 9-11 decembrie 2017

SÂMBATA 09.12.2017

- Week-end cu prietenii (moderator: Hildegard Ignătescu)

- Totul despre România: Media top; Pericopa săptămânii; De la o poveste biblică la expoziţia COVENANT OF THE PIECES al artistei israeliene Tal Bear (autor: Ioana Niţescu);  Actualitate: Expoziţia "Salonul de iarnă" (cu artişti constănţeni) la Biblioteca Naţională a României (Mirela Tollea); Enciclopedia RRI; Club cultura s.a.

- Cum ne place: Whispering Woods – Cluj + Megamix (moderator: Răzvan Dumitrescu)

DUMINICĂ 10.12.2017

- In prim plan România: Interviu cu Claudiu Victor Gheorghiu, pictor iconar, reprezentant al Romaniei la cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Artă SIAF, Seul, Coreea de Sud. Evenimente culturale organizate de Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia. Interviu in direct cu Cristian Luca, director adjunct IRCCU (moderator: Rareş Cristea)

- Radioul tău: Umor, ironie, nebunie şi ...câte o lacrimă ştearsă pe furiş. Ia-o şi fugi înapoi, în copilărie! Cu magia sărbătorilor de iarnă, intrăm în universul Cristinei Lincu, communication consultant/content writer, al cărei volum de debut, “Mamă de 3, femeie de 10! Sau…invers?”, a fost lansat la Bookfest 2017. Cristina este cofondator, alături de Alin Mercaş, al ziarului bilingv “Român in lume”, Madrid, premiat în 2008 în cadrul galei Pueblo Nuevo, categoria “Medios de Comunicacion”, pentru “acţiuni ce contribuie la îmbunătăţirea procesului de integrare a imigranţilor în Spania” (moderator: Roxana Iorgulescu Bandrabur)

- Zi-le d-alea d-ale noastre (program muzical-folcloric) (moderator: Cătălin Maximiuc)

LUNI 11.12.2017

Rubrici si subiecte din actualitate (se regasesc in emisiunile "Totul despre Romania" de la orele 15.05-16.00 si 19.05-20.00 , "Magazin RRI", orele 17.05-18.00, si Magazin RRI Plus, 21.05 – 22.00):

- Muncind în Europa: Informaţii pentru muncitorii români din străinătate (Nicoleta Stoica)

- Români în presa lumii (Mirela Petrescu  - RADOR)

- Posta radio (Simona Văleanu)

- Povestea vorbei (Monica Stoica)

- În perioada 6-10 decembrie 2017 are loc, la Białystok, cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Filme Scurte „Żubroffka”. Institutul Cultural Român de la Varşovia este un partener deja tradiţional al Festivalului, promovând noua cinematografie românească la mai multe ediţii. Prezenţa românească la ediţia din 2017 a Festivalului este una cu totul specială, susţinută de o multitudine de evenimente. Un interviu cu Sabra Daici, directoarea ICR Varşovia (Monica Stoica)

- Invitaţi la RRI: Eliza van Peppen, coordonatoarea atelierului de limba română în cadrul Şcolii Româneşti de la Amsterdam (Hildegard Ignătescu)

- Actualitate: Expoziţia "Casa Regală a României în viaţa Clujului", la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din oraşul de pe Someş (Mirela Tollea)

- “Regele Mihai I şi evreii din România” – manifestare comemorativă la Templul Coral din Bucureşti, organizată de FCER (Ioana Niţescu )

- Vorbind despre Europa (realizare Antena Satelor) (reportaje, cu specialişti români şi străini, pe teme UE majore, cu impact asupra agriculturii, a lumii rurale, a dezvoltării regionale şi a dezvoltării durabile)

- Europa la zi (reportaje şi scurte analize pe teme europene şi despre marile evenimente UE);

- Europa noastră (minimagazin pe baza celor mai importante teme europene ale ultimelor zile)

- Unda românească: Comunitate – identitate  - spiritualitate. Radio TV Unirea, din Austria.  Participă: Ioan Godja – preşedintele postului şi al Cercului Cultural Româno-Austriac “Unirea” (Viena), Ionela Flood – director Radio TV Unirea şi preşedinte al Societăţii culturale “Românca” (Londra) şi preot Răzvan Gască – Parohia ortodoxă română “Sfânta Parascheva” din Wiener Neustadt (Mihaela Dinca-Bajanaru)(orele 20.05 - 21.00, in reluare peste noapte, de la 02.00, 04.00 si, a doua zi, de 12.00)


www.rri.ro
Publicat: 2017-12-07 12:36:00
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste