Supraveghere cu recunoaştere facială pe Aeroportul Otopeni

supraveghere cu recunoaştere facială pe aeroportul otopeni Aeroportul Internaţional Henri Coandă ar putea fi dotat anul viitor cu sisteme performante de supraveghere, care să corespundă noilor cerinţe de securitate.

Compania Aeroporturi Bucureşti a lansat o licitaţie pentru modernizarea, retehnologizarea şi extinderea sistemului de televiziune cu circuit închis al Aeroportului Internațional Henri Coandă București, publicată la sfârşitul lunii noiembrie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).


Conform caietului de sarcini, Aeroportul Otopeni urmează să fie dotat cu sisteme de recunoaştere facială şi recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare, cu un centru de date video care să poată centraliza informaţiilor şi cu o soluţie video analiză integrată.


De asemenea, proiectul de modernizare prevede şi extinderea zonelor monitorizate, acoperind zonele publice, salonul oficial, parcările, zonele tehnice, hangarul TAROM, punctele de control acces exterioare, perimetrul aeroportuar şi alte zone care necesită creşterea gradului de securitate.


Valoarea investiţiei este estimată la 8,86 milioane de euro, iar banii vor proveni din surse proprii.


Ofertele pot fi depuse până la 10 ianuarie 2018. În primele luni de la atribuirea contractului, sistemele de recunoaştere facială şi de recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare ar trebui să fie funcţionale, iar recepţia completă a lucrărilor ar trebui să se facă în cel mult doi ani.


www.rri.ro
Publicat: 2017-12-04 17:54:00
Vizualizari: 1153
TiparesteTipareste