Cod galben de vânt puternic pentru 26 de regiuni din Bulgaria

cod galben de vânt puternic pentru 26 de regiuni din bulgaria Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie din Bulgaria a emis cod galben pentru vânt puternic ce poate atinge la rafală viteze de până la 25 m/sec., pentru următoarele 24 ore, în 26 din cele 28 de regiuni ale țării.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să călătorească prin Bulgaria că Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie local a emis cod galben pentru vânt puternic ce poate atinge la rafală viteze de până la  25 m/sec., pentru următoarele 24 ore, în 26 din cele 28 de regiuni ale țării, respectiv pentru Montana, Vratsa, Ruse, Veliko Tarnovo, Gabrovo, Targovishte, Dobrich, Varna, Burgas, Stara Zagora, Yambol, Pazardzhik, Smolyan, Kardzhali, Haskovo, Plovdiv, Sofia, Sofia-regiune, Pernik, Kjustendil, Blagoevgrad, Sliven, Shumen, Silistra, Razgrad și Lovech.

 
Românii sunt rugaţi să urmărească situația din zonele respective prin intermediul site-ului MAE român sau al misiunii diplomatice a României de la Sofia. Şoferilor li se recomandă să conducă preventiv, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnele organelor de control / poliție aflate la fața locului.


Informații suplimentare despre starea actuală a drumurilor din Bulgaria se pot obține din aplicația gratuită _LIMA_ (doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenției "Infrastructura Rutieră" - www.api.bg și non-stop la numărul de telefon 070013020. În cadrul Agenției menționate funcționează pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situațional, care colectează și sintetizează datele privind situația drumurilor republicane/publice.


 Asistenţă consulară se poate solicita la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în R. Bulgaria: +359879440758.


De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://sofia.mae.ro, www.mae.ro și a aplicației "Călătorește în siguranță"  (disponibilă gratuit în "App Store" și "Google Play"), care oferă informații și sfaturi de călătorie.


www.rri.ro
Publicat: 2017-11-30 12:07:00
Vizualizari: 850
TiparesteTipareste