Comunitățile religioase românești din Europa şi Vaticanul

comunitățile religioase românești din europa şi vaticanul Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, s-a întâlnit cu Monseniorul Paul Richard Gallagher, Ministrul de externe al Vaticanului.

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, s-a întâlnit marţi, 14 noiembrie 2017, cu Monseniorul Paul Richard Gallagher, Ministrul de externe al Vaticanului, în contextul în care în 2017 se aniversează 90 de ani de la semnarea Concordatului România-Vatican și 80 de ani de la înființarea Colegiului PIO Romeno.

 

Șefii celor două diplomații au discutat despre perspectiva organizării vizitei Suveranului Pontif în România. Ministrul român de Externe a evidențiat dialogul intens și potențialul de intensificare a cooperării, în domeniile educației și culturii, sau prin consolidarea cadrului juridic bilateral şi întărirea relației dintre Biserica Catolică şi cea Ortodoxă.

 

Teodor Meleşcanu a declarat că România este recunoscătoare Bisericii Catolice pentru găzduirea multor comunități religioase românești din Europa de Vest, ortodoxe sau catolice. Acest gest de fraternitate a ajutat comunitățile românești să se integreze mai rapid și mai bine în societățile respective. Ministrul Meleșcanu a mulțumit pentru sprijinul deosebit al Sfântului Scaun pentru activarea în acest an a lectoratului de limbă, literatură, cultură și civilizație românească din cadrul Institutului Pontifical Oriental.

 

Discuţiile au reconfirmat faptul că România și Sfântul Scaun au viziuni similare în ceea ce privește viitorul Europei, migrația, vecinătatea estică. 


www.rri.ro
Publicat: 2017-11-14 22:16:00
Vizualizari: 562
TiparesteTipareste