Turkmenistan: Restricții de intrare pe teritoriul turkmen

turkmenistan: restricții de intrare pe teritoriul turkmen Turkmenistan: în perioada 17 - 27 septembrie 2017, se va desfășura cea de-a V-a ediție a Jocurilor Asiatice Indoors și de Arte Marțiale (AIMAG 2017).

Turkmenistan - în perioada 17 - 27 septembrie 2017, se va desfășura cea de-a V-a ediție a Jocurilor Asiatice Indoors și de Arte Marțiale (AIMAG 2017). În scopul asigurării ordinii și securității, intrarea cetățenilor străini în Turkmenistan va fi limitată, cu excepția persoanelor care au legătură cu desfășurarea Jocurilor Asiatice și a celor care au viză de șofer. Intrarea pe teritoriul turkmen a cetățenilor străini cu alte categorii de viză va fi permisă doar dacă va fi absolut necesar, informează Ministerul Afacerilor Externe.


Până la data de 27 septembrie 2017, autoritățile turkmene au adoptat măsuri de securitate fără precedent, precum: închiderea totală a tuturor străzilor adiacente Complexului Olimpic, dar și a altor străzi care fac legătura între Palatul Președintelui și reședința acestuia, decretarea anumitor zile drept "zile fără autoturism", inclusiv a mașinilor cu număr diplomatic, interzicerea accesului autoturismelor din provincie în capitală, introducerea filtrelor de control la intrarea în oraș, introducerea filtrelor de control și a scanerelor cu raze X la intrarea în mall-ul din vecinătatea Complexului Olimpic, restricționarea serviciilor poștale internaționale, restricționarea comercializării și consumului de băuturi alcoolice etc.


Cetățenii români afectaţi de situaţia din atenționare pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Turkmenistan la: + 99312347633​, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.


De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei României la Ashgabat: + 99367347655.



www.rri.ro
Publicat: 2017-09-13 19:59:00
Vizualizari: 914
TiparesteTipareste