Sport Club RRI: Box

sport club rri: box                                        Boxerul român Ronald "The Thrill" Gavril a fost învins la puncte de americanul David Benavidez în meciul pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie într-o gală desfăşurată la Las Vegas.

Boxerul român Ronald "The Thrill" Gavril a fost învins la puncte de americanul David Benavidez în meciul pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie într-o gală desfăşurată la Las Vegas. În vârstă de 20 de ani, Benavidez a fost văzut învingător de doi arbitri-judecători, cu 116-111 şi 117-111, în timp ce Gavril a fost creditat ca învingător de al treilea, cu 116-111. Titlul WBC la supermijlocie fusese lăsat vacant de Badou Jack, colegul lui Gavril la Mayweather Promotions, care a urcat la o categorie superioară. David Benavidez, care a obţinut a 19-a sa victorie la profesionişti din tot atâtea meciuri, a devenit cel mai tânăr campion mondial din istorie la categoria supermijlocie, dar şi cel mai tânăr campion mondial la zi.


Prima repriză a fost una de tatonare, după care Gavril a fost mai incisiv. Benavidez a fost cel care a condus ostilităţile în următoarele runde. Românul a revenit treptat şi a deţinut iniţiativa în rundele de la mijlocul confruntării. A fost rândul lui Benavidez să revină în rundele 10 şi 11. În ultima rundă, pe fondul dominării lui Benavidez, Gavril l-a surprins cu o lovitură de stânga la figură şi l-a trimis la podea, acesta fiind numărat de arbitru.


Ronald Gavril s-a născut pe 10 iulie 1986 la Bacău. Activează la categoria supermijlocie, 76 de kilograme, la o înălţime de 1,88 metri. Ca amator, a fost dublu campion naţional al României, în 2009 şi 2010, şi are un bronz la Europenele de la Cagliari din 2005. În 2011 a trecut la profesionism. În faţa lui Benavidez, Gavril a suferit a doua sa înfrângere la profesionişti, având 18 victorii, din care 14 prin KO. El a ratat şansa de a deveni al cincilea boxer român campion mondial la profesionişti, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute şi Adrian Diaconu.www.rri.ro
Publicat: 2017-09-13 11:30:00
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste