Ziua Limbii Române, marcată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi”

ziua limbii române, marcată de institutul „eudoxiu hurmuzachi” Ziua Limbii Române va fi marcată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni în comunitățile istorice din jurul României.

Ziua Limbii Române va fi marcată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni în comunitățile istorice din jurul României. În perioada 27 august - 6 septembrie, în Serbia, Bulgaria şi Ucraina vor avea loc evenimente culturale menite să promoveze limba română și identitatea românească. Astfel, duminică, 27 august, sunt programte mai multe evenimente.

 

 

Spectacol la Pocraina, regiunea Vidin

 

La Pocraina, regiunea Vidin, Bulgaria, va avea loc un spectacol care va debuta cu un recital de poezie și cântece românești susținut de copiii și tinerii care au participat la cursurile de limbă, cultură și civilizație românească organizate de Asociația “AVE”, spectacolul va continua cu o reprezentație de muzică și dansuri populare românești susținută de ansamblurile populare de copii din Vidin şi un recital al interpretului Ion Crețeanu și al grupului de copii din “Poienițele” din Poiana Mare (jud. Dolj).

 

 

Spectacol la Bor, Serbia

 

La Bor, Serbia, la Biserica Sf. Arhangheli și Sf. Constantin Brâncoveanu va avea loc un eveniment cu tradiție organizat în parteneriat cu asociaţii reprezentative ale românilor din Timoc. Programul va debuta cu un recital de poezii și cântece susținut de copiii etnicilor români din zonă și de cântece bisericești interpretate de corul "Ioan Valahul" format din preoții români care slujesc în Timoc și va continua cu reprezentații de muzică şi dansuri populare româneşti ale unor ansambluri locale, solişti populari români/vlahi din Timoc (nord-estul Serbiei), respectiv din satele cu populaţie majoritar românească.

 

 

Concert la Cetatea Albă

 

Tot duminică, la Cetatea Albă, pe scena din interiorul cetății,  Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Granițelor, organizează un concert al formației „Zdob și Zdub” din Republica Moldova. Programul va cuprinde și reprezentații folclorice autentice ce vor fi susținute de ansambluri populare românești din Sudul Basarabiei (Regiunea Odesa, Ucraina).  


www.rri.ro
Publicat: 2017-08-25 15:13:00
Vizualizari: 930
TiparesteTipareste