Schimb de trupe româneşti în Afganistan

schimb de trupe româneşti în afganistan Militarii Batalionului de Infanterie Protecția Forței "Brave Hearts" Focșani au preluat misiunile românești în teatrul de operațiuni din Afganistan.

Militarii Batalionului de Infanterie Protecția Forței "Brave Hearts" Focșani i-au înlocuit pe cei ai Batalionul 151 ‘Lupii Negri’ din Iași şi vor participa, timp de șase luni, la misiunea NATO Resolute Support în teatrul de operațiuni din Afganistan.

 

Potrivit ofițerului de relații publice al batalionului din Focșani, Ene Toni, cei peste 600 de soldați români se vor axa, în principal, pe securizarea bazei din Kandahar, executând patrule alături de militarii din coaliție, armata și poliția afgană.

 

În luna iulie, la sediul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizate „Unirea Principatelor” din Focşani s-a executat apelul general şi s-a oficiat serviciul religios. Mai multe imagini pe site-ul Revistei Forţelor Terestre.

Pe 20 august 2017, în Baza Militară Aeriană din Kandahar a avut loc ceremonia militară prilejuită de executarea transferului de autoritate între Batalionul 151 Infanterie Protecţia Forţei „Lupii Negri” şi Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei „Căpitan Valter Mărăcineanu”, care poartă denumirea de "Brave Hearts", aşa cum este inscripționată şi pe steagurile de luptă. GALERIE FOTO.
 

În Afganistan, se află în această perioadă și militarii de la Elementul Național de Sprijin, dar și echipele de consultanță militară pentru armata și poliția afgană.


www.rri.ro
Publicat: 2017-08-23 11:00:00
Vizualizari: 1389
TiparesteTipareste