Valabilitatea pașapoartelor ar urma să fie prelungită

valabilitatea pașapoartelor ar urma să fie prelungită Valabilitatea pașapoartelor ar urma să fie prelungită la 10 ani, pentru cei care au peste 25 de ani.

Paşaportul, valabil 10 ani pentru cei cu vârsta de peste 25 de ani

 

Valabilitatea pașapoartelor ar urma să fie prelungită la zece ani, pentru persoanele care au peste 25 de ani, conform unei iniţiative legislative iniţiată de Ministerul de Interne.

 

Informaţia privind prelungirea  perioadei de valabilitate a paşaportului a fost prezentată de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, şi de directorul general al Direcției Generale de Pașapoarte, Catela-Claudia Vasile.

 

"Am avut o discuție la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în care s-a hotărât schimbarea cadrului legislativ pentru a putea fi prelungită valabilitatea pașapoartelor la zece ani, pentru persoanele care au peste 25 de ani", a afirmat Vasile, într-o declarație de presă.

 

Zilnic sunt procesate 11.000-12.000 de cereri 

 

Informaţia despre iniţiativa legislativă a fost prezentată anterior şi de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, într-o emisiune de televiziune, care a precizat că, în ultimele luni, sunt procesate zilnic la DGP 11.000-12.000 de cereri pentru obţinerea paşaportului.

 

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne menţionează că în lunile de vară numărul cererilor de preschimbare a paşapoartelor depăşeşte cu 80-90% valorile din restul anului, iar în unele judeţe numărul acestora se dublează în această perioadă. Anterior FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa, SUA şi Canada) a solicitat ministrului de Interne, Carmen Dan, să rezolve de urgență situația creată la ghișeele de eliberare a pașapoartelor, afirmând că în caz contrar va face plângere penală împotriva acesteia.

 


www.rri.ro
Publicat: 2017-08-14 17:24:00
Vizualizari: 1057
TiparesteTipareste