Săptămâna sportivă

săptămâna sportivă Tunrul de la Wimblendon, la final, dar circuitul WTA se mută în capitală pentru BRD Bucharest Open. Sezonul 2017-2018 al Ligii 1 a debutat cu rezultate bune pentru favoritele la titlu.

Turneul de tenis de la Wimbledon s-a încheiat. Cea mai valoroasă performanţă românească a fost realizată de Monica Niculescu. Ea s-a calificat în finala de la dublu feminin, alături de taiwaneza Hao-Ching Chan. În ultimul act, perechea româno ‑ taiwaneză a pierdut însă fără drept de apel, cu 6-0, 6-0, în faţa rusoaicelor Ekaterina Makarova şi Elena Vesnina.

 

Tot din tenis, să notăm că în capitala României are loc, săptămâna aceasta, turneul feminin BRD Bucharest Open, concurs din cadrul circuitului WTA şi dotat cu premii de 250 de mii de dolari. La simplu, cap de serie numărul unu este letona Anastasija Sevastova, iar la dublu, pe primul loc pe lista favoritelor este perechea română formată din Irina Begu şi Raluca Olaru.

 

Trecem la kaiac - canoe, notând că, în Bulgaria, la Plovdiv, au avut loc Campionatele Europene. Cel mai bun rezultat al delegaţiei române a fost reprezentat de medalia de argint obţinută la canoe dublu, pe distanţa de 500 de metri, de Leonid Carp şi Victor Mihalachi.

 

România a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii la Campionatele Balcanice de atletism pentru seniori, desfăşurate sâmbătă şi duminică, în Serbia, la Novi Pazar. Delegaţia tricoloră a obţinut 23 de medalii, dintre care 7 de aur, 7 de argint şi 9 de bronz, fiind urmată în clasamentul pe naţiuni de Serbia şi Grecia.

 

Vineri a început o nouă ediţie a campionatului primei ligi române de fotbal. Etapa a fost deschisă la Drobeta Turnu Severin, de CSU Craiova şi Poli Iaşi. În final, craiovenii s-au impus cu 2 la 0. Sâmbătă, Poli Timişoara a învins, în deplasare, Concordia Chiajna, cu 1-0, iar Dinamo a trecut, la Ploieşti, de nou-promovata Juventus, cu 3 la 0. Duminică, Astra a câştigat, pe teren propriu, în faţa celeilalte nou-promovate, Sepsi Sfântu Gheorghe, cu 1-0, iar FCSB s-a impus, pe Arena Naţională, cu 2 la 1, în faţa echipei FC Voluntari. Luni - ultimele două jocuri ale etapei: Viitorul Constanţa cu Gaz Metan Mediaş şi FC Botoşani cu CFR Cluj.


www.rri.ro
Publicat: 2017-07-17 12:33:00
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste