Igor Dodon mulțumește României pentru renovarea grădiniței din satul natal

igor dodon mulțumește româniei pentru renovarea grădiniței din satul natal Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a mulțumit guvernului României pentru fondurile cu care a fost renovată grădinița din satul său natal, Sadova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a mulțumit guvernului României pentru fondurile cu care a fost renovată grădinița din satul său natal, Sadova (raionul Călărași), informează Unimedia.md, citat de Agerpres. „Reparația capitală a acestei grădinițe a fost posibilă cu suportul prietenilor și partenerilor noștri de peste Prut. Vreau să mulțumesc guvernului României, prietenilor noștri pentru acest gest foarte frumos, pentru acest proiect social. Avem astăzi posibilitatea să redeschidem această grădiniță”, a afirmat Dodon, vineri, la inaugurarea grădinței.

 

La festivitate a fost prezent și ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, căruia președintele Dodon i-a adresat mulțumiri pentru renovarea instituției: “Domnule ambasador, din partea președintelui Republicii Moldova, din partea mea ca simplu cetățean și băștinaș al acestui sat vreau să vă mulțumesc pentru acest gest.” Oficialul român a fost invitat, ulterior, de către șeful de stat al Republicii Moldova în casa natală din sat.

Grădința din Sadova a fost construită în 1979, iar acestea sunt primele reparații capitale ale clădirii. Renovarea face parte dintr-un program mai amplu al Executivului de la București prin care au fost renovate sute de grădinițe din statul vecin.

 

În ciuda mesajelor de mulțumire de vineri, pro-rusul Dodon a reiterat poziția sa distantă față de statul vecin: “Eu văd relația cu România bazată pe pragmatism, interes național, patriotism și, frate, frate dar fiecare la el acasă”    


www.rri.ro
Publicat: 2017-07-07 20:04:00
Vizualizari: 782
TiparesteTipareste