Serbarile Bistritei Medievale 2017, editia a XI -a

serbarile bistritei medievale 2017, editia a xi -a Serbările Bistriţei Medievale 2017 se desfăşoară în perioada 23 – 25 iunie în Centrul Istoric al Bistritei, care va prinde viaţă din nou, invadat de domniţe şi cavaleri, de meşteri şi calfe, urmaşi ai vechilor bresle, dar şi de menestreli.

Serbările Bistriţei Medievale 2017 se desfăşoară în perioada 23 – 25 iunie în Centrul Istoric al Bistriţei, care va prinde viaţă din nou, invadat de domniţe şi cavaleri, de meşteri şi calfe, urmaşi ai vechilor bresle, dar şi de menestreli. Cavalerii din ordinele Străjerii Cetăţii Bistriţei şi Paladinii de Terra Medies se vor întrece într-un turnir de lupte full-contact, pentru a câştiga cununa cu lauri a celui mai viteaz dintre ei, dar şi pentru a cuceri inimile domniţelor din cetate. Odată cu ediţia din acest an se reia concursul de măiestrie „Arcaşul Ţinutului Nosnerland”, care se va desfăşura sâmbătă, în curtea interioară a Complexului Muzeal Judeţean Bistriţa-Năsăud, unde se vor întrece unii dintre cei mai buni mânuitori ai arcului tradiţional din Transilvania.

 

De buna dispoziţie a copiilor se vor ocupa Teatrul de păpusi al Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa şi actorii Teatrului „Anton Pann” din Câmpina. Trupa bucuresteană „Ad Hoc” revine la Bistriţa cu un concert extraordinar, pigmentat cu „dezmăţ, licori şi muzici medievale”, un mai vechi slogan al acestei trupe. Ediţia din acest a festivalului medieval aduce pentru prima dată în Bistriţa şi în România formaţia Strella Do Dia din Portugalia. 

 


www.rri.ro
Publicat: 2017-06-19 16:01:00
Vizualizari: 575
TiparesteTipareste