Fluidizarea traficului la frontiere în minivacanţa de Rusalii

fluidizarea traficului la frontiere în minivacanţa de rusalii De Rusalii, aproximativ 4.200 polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control a frontierei de stat.

Poliţia Română de Frontieră (IGPF) anunţă că  în minivacanța de Rusalii,  "în punctele de trecere a frontierei se estimează creșteri ale traficului de persoane și mijloace de transport, în special la frontiera cu Ungaria și Bulgaria. În acest sens, Poliția de Frontieră Română va dispune toate măsurile aflate în competența instituției pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control operativ", se precizează în comunicat.


Pentru fluidizarea traficului a fost suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. Aproximativ 4.200 polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control a frontierei de stat. De asemenea, este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configurației acestora. În funcție de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei vor fi create fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz.


Urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen, începând din 7 aprilie 2017, atât Poliția de Frontieră Română, cât și autoritățile de frontieră din Ungaria și Bulgaria, efectuează verificări sistematice la intrarea și ieșirea de pe teritoriul statelor membre UE, verificări ce constau în controlul documentelor de călătorie și consultarea bazelor de date referitoare la toate persoanele, inclusiv la cele care beneficiază de dreptul la liberă circulație în temeiul dreptului UE, aminteşte IGPF.


"Au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale și a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei și în zona de competență", se mai precizează în comunicat.


IGPF recomandă ca "În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, Bulgaria şi R. Moldova, revenim cu precizarea de a fi tranzitate toate punctele de frontieră deschise traficului internațional".

 

sursa: Poliţia Română de Frontieră (IGPF)


www.rri.ro
Publicat: 2017-05-30 21:34:00
Vizualizari: 927
TiparesteTipareste