Noul Mers al Trenurilor

noul mers al trenurilor Compania de transport feroviar CFR Călători informează că, începând cu data de 11 decembrie, în România, va intra în vigoare noul Mers al Trenurilor 2016 - 2017, care va fi valabil până la data de 9 decembrie 2017.

Compania de transport feroviar CFR Călători informează că, începând cu data de 11 decembrie, în România, va intra în vigoare noul Mers al Trenurilor 2016 - 2017, care va fi valabil până la data de 9 decembrie 2017. Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii pieţei atât prin optimizarea graficelor de circulaţie şi a capacităţii de transport, cât şi prin asigurarea condiţiilor de confort pe categorii de trenuri, în limita resurselor disponibile. 

 

Zilnic se vor afla în circulaţie între 1.200 şi 1.300 de trenuri, în funcţie de perioada din an. Din nou, vor fi introduse Trenurile Zăpezii, în perioada sezonului hibernal, şi Trenurile Soarelui, la vară. 

 

Astfel, 

 

Trenurile Zăpezii vor circula  din 11 decembrie către destinaţii montane precum Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamţ şi Petroşani - pentru staţiunile Straja şi Parâng. În zilele de weekend,  biletele pentru călătoriile de pe Valea Prahovei, pe rute între Sinaia şi Braşov şi retur, au reduceri între 31% şi 56%. În plus, în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2017, biletele valabile la Trenurile Zăpezii vor fi reduse cu 25%, de luni până joi. 

 

Trenurile Soarelui vor asigura în perioada sezonului estival 2017 legături din toată ţara către staţiunile de la Marea Neagră şi către Delta Dunării. Trenurile de pe ruta Bucureşti Nord - Constanţa îşi vor menţine duratele reduse de parcurs, de aproximativ 2 ore. Prin noul Mers al Trenurilor, vor fi introduse în circulaţie noi trenuri cu durate de parcurs reduse de la Bucureşti către Suceava şi Cluj Napoca. Timpii de mers sunt mai mici cu aproximativ o oră pentru destinaţia Suceava, respectiv două ore pentru Cluj-Napoca. Pe ruta Bacău - Paşcani - Iaşi şi retur,, vor circula noi trenuri, cu plecare duminica de la Bacău şi vinerea de la Iaşi. 


Aceste aşa-numite Trenuri ale Studenţiei vor prelua fluxul mare de studenţi din Centrul Universitar Iaşi. Zilnic, la cadenţă de aproximativ o oră, va exista o legătură feroviară între staţia Bucureşti-Nord şi Aeroportul "Henri Coandă" şi retur. În prezent, se desfăşoară lucrări de reabilitare pe tronsonul de cale ferată Curtici - Simeria - Sighişoara, iar trenurile care circulă pe această rută pot avea unele întârzieri". Şi în anul 2017, pasagerii vor putea să călătorească în afara ţării zilnic, cu trenuri directe din Bucureşti Nord către Viena şi Budapesta, iar în sezonul estival către Sofia şi Salonic. Din Viena există posibilităţi de călătorie către orice destinaţie europeană. De asemenea, oferta de transport internaţional include trenuri zilnice directe către Budapesta şi din Timişoara, Braşov, Târgu Mureş şi Cluj-Napoca.

 

Compania CFR Călători informează şi că acordă importante reduceri de preţ în funcţie de perioada de anticipaţie cu care este achiziţionat biletul. Reducerile pornesc de la 10% pentru o anticipaţie de 6 zile şi ajung până la 25% pentru anticipaţia de peste 21 de zile. Reducerea pentru cumpărarea cu anticipaţie se cumulează cu reducerea de 5% acordată pentru toate biletele cumpărate online. Pasagerii au la îndemână şi alte reduceri importante pentru destinaţii interne: între 10% şi 25% reducere cu oferta Minigrup de două până la cinci persoane, între 15% şi 35% reducere cu oferta Biletul de week-end, între 25% şi 60% reducere cu oferta Cartea VSD pentru zilele sfârşitului de săptămână şi reduceri de până la 35% pentru grupuri de peste 20 de persoane. De altfel, distribuţia de bilete se asigură prin următoarele canale:online, staţii, agenţii, automate de vânzare şi distribuitori autorizaţi cu care există parteneriate de vânzare de bilete


www.rri.ro
Publicat: 2016-12-09 12:08:00
Vizualizari: 681
TiparesteTipareste