Alegeri parlamentare în străinătate: sesiuni de instruire (2)

alegeri parlamentare în străinătate: sesiuni de instruire (2) Alegeri parlamentare în străinătate: MAE, STS și AEP au organizat sesiuni tehnice de instruire la Bruxelles, Paris și Berlin.

Alegeri parlamentare 2016 în străinătate: noi sesiuni de instruire

 

În perioada 28-30 noiembrie, Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Autoritatea Electorală Permanentă au organizat sesiuni  de instruire tehnice la Bruxelles, Paris și Berlin în vederea pregătirii experților electorali și operatorilor de calculator care vor activa în cadrul birourilor electorale ale secțiilor de votare care vor fi organizate în străinătate cu ocazia alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016.

 

Sesiunile de instruire au fost destinate membrilor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare din Belgia, Olanda, Luxemburg, Franța și Germania propuşi de către MAE pentru a face parte din Corpul experţilor electorali din străinătate și pentru a îndeplini atribuțiile de operatori de calculator care vor gestiona Sistemul de Monitorizare a Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Ilegal (SIMPV) în cadrul birourilor electorale ale secțiilor de votare organizate în contextul scrutinului parlamentar.

 

Programul de instruire a inclus prezentarea modalității de operare a Sistemului de Monitorizare a Prezenţei la Vot şi de Prevenire a Votului Ilegal, condiţiile şi actele în baza cărora cetăţenii români îşi pot exercita dreptul de vot la o secţie de votare din străinătate, atribuțiile președinților secțiilor de votare, precum și comunicarea cu Biroul electoral de circumscripţie nr. 43 (străinătate).

 

Sesiuni similare

 

Ultima sesiune de instruire va avea loc la Chișinău, la data de 5 decembrie 2016.  Anterior au fost organizate sesiuni de instruire la Madrid, Viena, Roma și Londra, iar în perioada 16-17 noiembrie a fost derulat un program de instruire prin videoconferinţă pentru membrii misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare din statele ale căror secții de votare au înregistrat o prezență constantă și moderată în cadrul proceselor electorale anterioare.


www.rri.ro
Publicat: 2016-11-30 19:54:00
Vizualizari: 1612
TiparesteTipareste