Ligor: Legea electorală are nevoie de o „intervenție chirurgicală”

ligor: legea electorală are nevoie de o „intervenție chirurgicală” Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni consideră că e nevoie de o „intervenție chirurgicală” asupra legii pentru ca votul în străinătate să se desfăşoare în bune condiţii

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, consideră că e nevoie de o „intervenție chirurgicală” asupra Legii electorale pentru ca votul în străinătate să se desfăşoare în bune condiţii. Modiuficările legislative vor fi puse în dezbatere publică, după cum a menţionat ministrul într-un interviu acordat Agerpres.

 

„Am ajuns la concluzia că, așa cum este legea în momentul de față, sunt o serie de prevederi care sunt interpretabile și interpretările respective pot conduce chiar la situații în care să apară obstacole tehnice în calea exercitării dreptului de a alege. Prin urmare, ceea ce avem în vedere este modificarea acestor prevederi. Avem în vedere o intervenție punctuală, chirurgicală, minimală pentru a îndepărta aceste obstacole”, a spus Maria Ligor.

 

Ministrul delegat a mai menţionat că guvernul discută deja schimbările Legii electorale cu partidele, dar este vorba despre „o consultare informală”.

 

Sursa: Agerpres


www.rri.ro
Publicat: 2016-08-02 13:53:00
Vizualizari: 1037
TiparesteTipareste