Marea Britanie a votat pentru ieșirea din UE/Cameron demisionează

marea britanie a votat pentru ieșirea din ue/cameron demisionează Președintele Iohannis: "Nu sunt motive de îngrijorare pentru economia României și pentru finanțele românești"/ Premierul Cameron și-a anunțat demisia.

UPDATE: Președintele României Klaus Iohannis a transmis că România "regretă, dar respectă" votul britanicilor: "Noi regretăm acest vot, dar, în același timp, vreau să spun foarte clar că respectăm acest vot. UE este un proiect foarte valoros, România a fost de la bun început o țară care a dorit să fie membră în UE, o țară care a susținut puternic ideea europeană. Și, în acest context, vreau să spun după aceste consultări foarte clar: România rămâne atașată proiectului european"

Șeful statul a mai spus că nu există motive de teamă pentru economia României: "Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul guvernator (n.r Mugur Isărescu, BNR) am înțeles că nu sunt motive de îngrijorare pentru economia României și pentru finanțele românești"

 

 

UPDATE: Efectele votului pentru ieșirea Marii Britanii din UE nu se lasă așteptate. Premierul David Cameron și-a anunțat demisia din funcție, vineri dimineața.

 

"Voi face tot ce îmi stă în puteri, în calitate de prim-ministru, să stabilizez nava în lunile care vor urma, dar nu cred că ar fi corect pentru mine să fiu căpitanul acestei nave. Avem nevoie de alți lideri, de un nou premier înainte de începutul conferinței Partidului Conservator. Voi continua să fiu premier în urmatoarele 3 luni", a anunțat Cameron după numărarea voturilor.

 

Premierul Cameron a mai adăugat că voința poporul trebuie respectată și i-a felicitat pe cei din campania LEAVE (pro Brexit) pentru eforturile depuse.

 

Comisia Electorală din Marea Britanie anunță că Regatul Unit a votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană. Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului.

 

Rata de participare la vot a fost de 72,2%. Numărul votanților care s-au pronunțat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane.

 

Uniunea Europeană este hotărâtă să-și păstreze unitatea în 27 de membri, a declarat vineri președintele Consiliului European, Donald Tusk.


www.rri.ro
Publicat: 2016-06-24 13:30:00
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste